27 marca 2014 at 15:49
#2848
Bogumiła
Keymaster
Ryba po grecku!
1 – 1/2 kg ryby lub filetu z morszczuka
1 kg włoszczyzny lub 2 paczki mrożonej
( ja daję mrożoną, mniej pracy! )
1 duża cebula ,
kilka ziarenek ziela angielskiego
i 2 listki laurowe,
przecier , 4 łyżki keczupu ,
sól i pieprz ,papryka w proszku ,
pół łyżki cukru,
2 łyżki octu ( wszystko do smaku)
przepis:
Rybę lub filety usmażyć !
w garnku osobno ugotować włoszczyznę,
dodać cebulę ,pieprz, paprykę,
ziele i listki , ( gotować ok. 1/2 godz.)
dodać przecier i keczup i jeszcze chwilę gotować ,
odstawić z gazu i dodać ocet do smaku ,
wyjąć listki i ziele !
Włożyć filety ! można dodać pietruszkę lub koperek !
To wszystko ! jest tanio i smacznie !
polecam – sprawdzone ! SMACZNEGO 🙂