28 marca 2014 at 22:50
#2875
alktro
Participant
Żołądki drobiowe w sosie koperkowo czosnkowym z dedykacją dala Zimka
Składniki:
600g żołądków drobiowych
2 marchewki pokrojone w kostkę
1 pietruszka pokrojona w kostkę
1/2 szklanki śmietany
2 ząbki zmiażdżone lub pokrojone w kostkę ząbki czosnku
2 pęczki koperku
2 łyżki mąki
2 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
sól, pieprz
Żołądki oczyścić i pokroić w paski, wrzucić do garnka zalać wodą, dodać marchewkę, pietruszkę ziele angielskie i liść laurowy, gotować miękkości. Do ugotowanych żołądków dodać posiekany koperek i czosnek, zagotować, zabielić śmietaną wymieszaną z mąką, doprawić solą i pieprzem. Podawać z puree ziemniaczanym