Niezwykłe miejsca w Nowem…

Home Forums Nowe Historia naszego miasta Niezwykłe miejsca w Nowem…

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 16 total)
  • Author
    Bogumiła
    Keymaster

Nowe znane i nieznane…

Pięknie ozdobiony sufit z przedwojennych lat w holu domu rodziny Woeckeków,img0012gsbPrzepiękne przedwojenne  pozostałości  na  suficie ....Bogate przedwojenne  ozdoby  przy  wejściu  do  holu ...img0019pldPiękne malowidła  na  ścianie  holu -  Komierowskiego  9 dom  Wockeckaimg0014ehSzkoda  że  tak  bezpowrotnie  zniszczone ...img0015uuuimg0020bdimg0021egimg0022ntwłaścicieli tartaku i kilku budynków na ulicy Komierowskiego..

Joanna Beżyk
    Moderator

Szok, nigdy bym nie pomyślała, że takie zabytki i cenne dzieła sztuki znajdują się w takich miejscach. Wierzyć mi się nie chce, że takie skarby są nie doceniane przez mieszkańców. Spica więcej takich zdjęć.
    Aż zachęciłaś mnie do spacerowania po Nowem z aparatem i wynajdywania miejsc tak cennych jak to powyżej.

Bogumiła
    Keymaster

Asia takich miejsc jest dużo ,ale ludzie tego nie doceniają 🙁 zobacz Asia na jednym fresku jest przybita i przykręcona żarówka ! Bezpowrotnie jest zniszczony !

Bogumiła
    Keymaster

u1xoMożna jeszcze zobaczyć piękne ornamenty nad drzwiami ulicy Wojska Polskiego 18 ( dawniej Klasztorna)

Bogumiła
    Keymaster

IMG_1093 IMG_1090Ściany w sali konferencyjnej gminy w Nowem…

rywat
    Participant

Pamietam,że na werandzie był namalowany widok na tartak,jest jeszcze?

Bogumiła
    Keymaster

IMG_0052 (1)     Malowidło (fresk?) na nieistniejącym już budynku

domu pogrzebowego na Kolejowej.

Bogumiła
    Keymaster

To zdjęcie zrobiłam dosłownie godzinę przed zniszczeniem ściany i zamalowaniem!

Bogumiła
    Keymaster

piękne  malowidło w  Urzędzie Gminy w  Nowem ...  ...na ścianie  w  Urzędzie  Gminy w Nowem...Malowidło w sali posiedzeń w Gminie…

to jest świetny materiał, Bogusia.. nie widziałam tego jeszcze..

W Bochlinie – budynek PGR…
    Bochlin PGR 3

Bochlin PGR 2

Bochlin PGR 1

W jednym z budynków przy ulicy Bydgoskiej..

1

2

3

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 16 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

Brak możliwości komentowania.